AŞILAMA VE AŞI TAKİP PROGRAMI
Kliniğimizde ilk aşılamalar ve parazit mücadelesi yapılıp, SmartVet uygulaması sayesinde siz değerli hasta sahiplerimiz tarafından akıllı telefonlarınız üzerinden ücretsiz olarak takip edilebilmektedir ve yine sistem üzerinden hasta sahiplerimize otomatik olarak sms gönderimi yapılmaktadır.
DİŞ VE DİŞ ETİ HASTALIKLARI TANI VE TEDAVİLERİ
Diş problemleri hasta sahipleri tarafından genellikle zor fark edilen ve geç fark edildiği takdirde daha büyük problemlere (stomatit, gingivit, böbrek yetmezliği, vb.) yol açan rahatsızlıklardır. Kliniğimizde rutin aşı uygulamaları sırasında ağız kontrolleri yapılmakta olup olası durumlarda diş taşı temizliği (ultrasonik cavitron ile), diş çekimi ya da destekleyici medikal tedaviler uygulanmaktadır.
GÖZ PROBLEMLERİ VE TEDAVİLERİ
Göz hastalıkları çoğunluklu olarak yavruluk döneminde viral etkenler sebebiyle göz kızarıklığı, sulanma, göz kısıklığı şeklinde ortaya çıkıp, müdahale edilmediği takdirde gözü kaybetmeye kadar götüren problemler olarak görülse de yetişkin kedi ve köpeklerde de travmatik nedenler, entropion, ektropion, alerjik nedenler, göz kanalı tıkanıklığı gibi birçok nedenle ortaya çıkabilir. Bu gibi hastalıkların tanı, tedavi ve operasyonları kliniğimizde yapılmaktadır.
KULAK HASTALIKLARI TANI VE TEDAVİLERİ
Kulak hastalıklarına klinik ortamlarında sık rastlanmakta olup, genellikle hasta sahibinin kulakta kötü koku, yoğun kulak kiri, sürekli kafa sallama, kulağını sürekli kaşıma şeklinde şikayetleriyle kliniğe gelinmektedir. Kliniğimizde mevcut olan video otoskop ile tanıya gidilip (yabancı cisim, travma, enfeksiyon, mantar, kulak uyuzu, otohematom, kulak yolu tümörleri, vb.) tedavileri yapılmaktadır.
ORTOPEDİK HASTALIKLAR
Ortopedik hastalıklar travmatik olabileceği gibi genetik faktörlerden kaynaklı da olabilmektedir. En tipik örneği Scottish ırkı kedilerdeki eklem problemleridir. Buna yönelik sağaltım yolları uygulanabilmektedir. Büyük ırk köpeklerin tipik olarak kalça displazisi (çıkığı), küçük ırkların ise patellar luksasyonu (diz kapağı çıkıklığı) sık görülen problemleridir. Bu hastalıklara yönelik tanı ve tedavi yöntemleri nedene göre operatif ya da medikal olarak yapılmaktadır.
Travmaya bağlı olarak yüksekten düşme, trafik kazası gibi nedenlerle oluşan ortopedik sorunlar operatif olarak tedavi edilmektedir.
DERMATOLOJİK HASTALIKLAR
Deri problemleri mantar, uyuz, alerjik reaksiyonlar, çevresel etkenlere karşı aşırı duyarlılık reaksiyonu gibi birçok nedene bağlı olabilmektedir. Gerekli tanı yöntemleri, kan tahlilleri ve tedaviyi destekleyici, immun sisteme yönelik preparatlar tarafımızca kullanılmaktadır.
OPERASYONLAR
Kliniğimizde operasyona alınacak hastaların öncelikle gerekli kontrolleri yapılmakta, uygun ve doğru anestezi protokolü uygulanıp, tüm operasyonlar kapalı devre gaz anestezisi (entübasyon) ile gerçekleştirilmektedir. Her hasta operasyon sonrası uyanma sürecini yoğun bakım kabininde geçirerek vücut ısısı ve oksijen seviyesi kontrolü ile uyanması sağlanmakta, bu sayede oluşabilecek komplikasyonlar minimuma indirilmektedir.
CR RÖNTGEN
Bilgisayarlı röntgen sistemi olarak adlandırılan ve röntgen görüntüsünün filmde değilde bilgisayar ortamında oluşturulmasıyla görüntüdeki detayların daha net ve daha iyi bir şekilde anlaşılmasına olanak veren bu sistem kliniğimiz tarafından kullanılmaktadır.
ULTRASON
Ultrasonografi ses dalgalarından yararlanılarak yapılan bir görüntüleme yöntemidir. İnsan kulağının duyamayacağı frekansta ses dalgaları problar aracılığı ile vücuda gönderilmekte, organlardan yansıyan ses dalgaları ise bilgisayar aracılığıyla görüntü olarak ekrana aktarılmaktadır.
Ultrason kliniğimizde birçok hastalığın ön teşhisinde ve özellikle karın organlarının tetkiki yanında normal yapıların içindeki kist ve tümörlerin tanısında kullanılır.
Ultrason yönteminde x ışınları ve radyasyon olmadığından gebelik tanısı için en sık başvurulan yöntemdir.
MR ( ANLAŞMALI )
MR veya BT (bilgisayarlı tomografi) gibi ileri tetkikler kliniğimiz tarafından anlaşmalı görüntüleme merkezlerinde yaptırılmaktadır.
KLİNİĞİMİZDE MEVCUT TEST KİTLERİ
Kedi ve köpeklerde enfeksiyöz hastalıklara neden olan pek çok viral, bakteriyel veya paraziter etken bulunmaktadır. Kliniğimizde etkene spesifik olarak üretilmiş test kitleriyle hastalık teşhisi yapılmaktadır.
Kliniğimizde mevcut test kitleri;
- FIP (Feline Infectious Peritonitis)
- Leishmaniasis / Köpeklerde Leishmania Hastalığı
- Feline Panleukopenia / Kedi Gençlik Hastalığı
- Canine Distemper / Köpek Gençlik Hastalığı
- Canine Parvoviral Enterit / Köpek Kanlı İshal Hastalığı
- FIV (Feline Immunodeficieny Virus) / Kedilerin İmmunyetmezlik Hastalığı
- FeLV (Feline Leukemia Virus) / Kedi Lösemi Hastalığı
- Ehrlichiois / Köpeklerde Ehrlichia Hastalığı
- Feline Corona ve Canine Corona Hastalığı
- Lyme Hastalığı
- Brucella
- Toxoplasma
- Giardia
- Dirofilaria (kedi ve köpeklerin kalp kurdu)
YURT DIŞI ÇIKIŞ İŞLEMLERİ
Yurt dışı çıkış işlemleri gidilecek ülkeye göre değişkenlik gösterebilir, ancak çoğunlukla kuduz titrasyon testi ve mikroçip uygulaması istenmektedir. Titrasyon testi için kan alımından önce mikroçip uygulamasının ve kuduz aşısının (ilk defa yapılıyor ise en az bir ay önce) yapılmış olması gerekmektedir. Alınan kanın serumu çıkartılarak Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsüne gönderilmekte ve sonuçları ortalama 2-4 hafta içerisinde çıkmaktadır.
MİKROÇİP UYGULAMASI
Kedi ve köpeklerde sırt bölgesinde deri altına veteriner hekim tarafından uygulanan ve aşılama kadar basit bir işlemdir. Çalınan kedi veya köpeğin bulunması için geliştirilmiş elektronik bir sistemdir.